Anason stelat

150 MDL

Produs certificat ecologic.  Cantitate 100 g

 

Anason stelat

150 MDL

Descriere

Anasonul

Descriere: Plantă extrem de aromată, anasonul este originar din Orientul Apropiat și era cultivat în Egiptul Antic. Florile de culoare alb-gălbui de pe tulpinile verticale dau ulterior naștere fructelor cenușii aromate (cunoscute ca semințe de chimen dulce), care au un gust ușor dulce. Anasonul este o plantă cultivată, înrudită cu pătrunjelul, cu tulpină ramificată, care crește până la o jumătate de metru. Frunzele de la bază sunt ovale, cu margini zimțate, iar cele din partea superioară a tulpinii se divizează în fâșii înguste. Înflorește în lunile iunie-august.

Specificații:
  • Aromă: Dulce, similară cu amestecul dintre fenicul și lemn dulce.
  • Compoziție: Fructele conțin numeroase substanțe și un ulei volatil, bogat în anetol, precum și anisaldehidă, acid anisic, eugenol. De asemenea, conțin substanțe grase, proteice, glucidice, mucilagii, dianetol, cumarine, tocoferol, acizi polifenolcarboxilici și substanțe cu efect estrogenic.
Beneficii pentru organism:
  • Combaterea diabetului: Scade treptat zahărul din sânge, îmbunătățind valorile glicemiei și ale colesterolului.
  • Combaterea toxiinfecțiilor alimentare: Actiunea antiinfectioasă și antispasmodică este vizibilă imediat după consum.
  • Tratamentul balonării: Ameliorează colitele de fermentație și simptomele colonului iritabil, având efecte carminative și antiinflamatoare rapide.
  • Atenuarea simptomelor astmului bronșic: Ajută la fluidizarea secrețiilor și reduce presiunea asupra arborelui bronșic, ameliorează intensitatea crizelor de astm.
  • Tratamentul tusei convulsive: Efectele antispastice și antitusive sunt resimțite rapid, mai ales dacă se face baie de aburi cu infuzie de anason.
  • Combaterea candidozei: Favorizează stoparea înmulțirii ciupercii și echilibrarea florei vaginale normale.
  • Recomandat mamicilor care alăptează: Stimulează secreția de lapte și îmbunătățește calitatea acestuia, având efecte calmante transferate bebelușului.
  • Îmbunătățirea funcțiilor sistemului nervos: Conținutul de terpineol, eugenol și linalol are efect sedativ, calmând nervii.
Utilizări:

Anasonul se folosește în fabricarea bomboanelor și a produselor de cofetărie, în mâncăruri pe bază de ciuperci și pește, salate, sosuri și aperitive alcoolice.

Taguri relevante:

#Anason, #BeneficiiSănătate, #CondimentAromatic, #Antioxidant, #AntiInflamator, #UtilizăriCulinare