Pulbere de cacao

240 MDL

 

 

Pulbere de cacao

240 MDL

Descriere

Cacao – Aurul Aztecilor și Superalimentul de Astăzi

Descriere Produs: Cacao este denumirea semințelor produse de arborele de cacao (Theobroma cacao). Aceste semințe sunt uscate și măcinate sub formă de pulbere, fiind materia primă principală pentru obținerea ciocolatei. Denumirea „cacao” provine din limba aztecă „cacahuatl” și a fost preluată de spanioli. În Puerto Escondido, Honduras, au fost găsite vase cu teobromină, un extract din semințele de cacao, datând din anii 1100 î.Hr., folosit la producerea unor băuturi alcoolice.

Specificații:

  • Culoare: Închisă
  • Gust: Amarui
  • Textură: Solidă
  • Conținut: Proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, fier, calciu, magneziu, vitamine B, C și E
  • Antioxidanți: Cacaua crudă are de 4 ori mai mulți antioxidanți decât ciocolata neagră și de 20 de ori mai mulți decât afinele.

Beneficii pentru Organism:

  • Funcționarea Creierului și Inimii: Susține buna funcționare a creierului și inimii.
  • Sistem Digestiv: Combate constipația și ajută la construirea unor oase puternice.
  • Reglarea Zahărului din Sânge: Ajută la reglarea nivelului de zahăr și metabolismului, reducând poftele alimentare și colesterolul.
  • Neurotransmițători: Permite circulația serotoninei și a altor neurotransmițători în creier.
  • Antioxidanți: Boabele de cacao au cea mai mare concentrație de antioxidanți, ușor de preluat de organism.
  • Sănătatea Cardiovasculară: Îmbunătățește puterea mușchiului cardiac, reduce coagularea sângelui și riscul de atacuri cerebrale.
  • Imunitate: Eliberează imunoglobulina A, producând anticorpi.
  • Flux Sanguin: Mărește fluxul de sânge la organele sexuale, îmbunătățind satisfacția și dorința.
  • Protecție UV: Protejează pielea de efectul oxidativ cauzat de radiațiile UV.

Tags: #Cacao #Ciocolată #Superaliment #BeneficiiSănătate #Gastronomie #Cosmetic