Cafea verde măcinată
Arborele de cafea este un membru al familiei Rubiaceae, genul Coffea cuprinzând circa 60 de specii. Este înrudit cu arborele de cacao. Arborele de cafea crește în regiuni tropicale si subtropicale ( Africa tropicală, Madagascar, insulele Oceanului Indian etc), cu temperaturi medii de circa 18-22 grade C și ploi abundente.
Specificații:
Boabele de cafea verde conțin trei substanțe esențiale pentru sănătate:
- acidul clorogenic;
- cafestolul
- kahweolul
Beneficii pentru organism:
- extractul de boabe de cafea verde conţine cofeină, un stimulent care ajută la pierderea în greutate. Acesta are, de asemenea, un nivel ridicat de acid clorogenic, un antioxidant care ajută la reducerea absorbţiei de grăsimi şi glucoză în intestin şi la scăderea nivelului de insulină pentru a îmbunătăţi funcţia metabolică
- organismul nostru luptă zilnic cu factori nocivi care duc la un dezechilibru celular. Antioxidanții joacă un rol important în consolidarea metabolismului, având elemente și enzime necesare reducerii efectelor toxice ale radicalilor liberi
- consumul unei căni de cafea verde de zi intensifică activitatea creierului, lucru care duce la o mai bună concentrare. Cercetările arată ca boabele de cafea verde au capacitatea de a îmbunătăți abilitățile de învățare și gândirea cognitivă
- extractul de cafea verde protejează ficatul împotriva toxinelor, elimină acumulările de grăsimi și nivelul ridicat de colesterol din organism. Cafeaua verde ajută la procesul de detoxifiere a ficatului, astfel încât sistemul celular să funcționeze normal
- datorită conținutului ridicat de acid clorogenic, se accelerează metabolismul, iar aportul de glucoză este micșorat. Cercetătorii au demonstrat că 10 grame de cafea consumate înaintea principalelor mese reduce nivelul grăsimilor din corp
- contribuie la dezvoltarea celulelor imunitare, îmbunătățește funcționarea anticorpilor și a macrofagelor, are caracter antiviral și antibacterian și este utilă pentru eliminarea toxinelor (detoxifiere generală a corpului)
- acizii clorogenici scad nivelul de homocisteina (un metabolit asociat cu riscul crescut de ateroscleroză) și scad tensiunea crescută. În plus, cafeaua verde nu determină intoxicație cofeinică în dozele uzuale, deci inima nu este supusă unor eforturi suplimentare. Reactivitatea vasculară este crescută de cafeaua verde, iar rata cardiacă, este diminuată
Rețetă delicioasă:
Cafeaua verde măcinată se infuzează cu apa încălzită la 90-95 grade Celsius, timp de 4-5 minute, precum un ceai. Sunt de ajuns 2-3 lingurițe de cafea verde la o cană de dimensiuni normale (200-250 ml). Consumați băutura astfel obținută în maximum 10-12 minute, pentru ca proprietățile antioxidante ale cafelei verzi, acelea care ajută să slăbești și să detoxifici organismul, să nu dispară.
Recomandări:
Nutriționiștii recomandă 2 cesti de infuzie de cafea verde măcinată pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei. Cafeaua verde poate fi combinată cu aromele de ghimbir, scortisoara, cardamom, goji, care se pretează mai degrabă la a fi îndulcite.
Be the first to review “Cafea verde macinata”
You must be logged in to post a review.