Produs certificat BIO. Tara de origine UE
Produs disponibil in coaja sau decojite in cantitati diferite
Seminte de canepa
60 MDL – 330 MDL
Semințe de cânepă
Cânepa (Cannabis sativa ssp. Sativa) este o subspecie a speciei Cannabis sativa, care face parte din genul Cannabis, familia Cannabaceae. Cânepa cultivată este o plantă anuală, originară din India. Cultivarea cânepii este una dintre cele mai vechi ramuri ale industriei umane și cea mai veche direct atestată. A fost și este utilizată în diverse domenii precum producția hârtiei, industria textilă, construcții, produse de îngrijire personală, suplimente nutriționale, alimentație, medicină și pentru producerea uleiului esențial, cu efecte benefice asupra pielii și părului.
Specificații:
- Gust: Similar cu semințele de pin și de floarea soarelui.
- Conținut nutritiv: Sămânța de cânepă decorticată conține 30% proteine, 42% grăsime și 15% carbohidrați.
- Ușor de digerat: Stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar.
- Proteine: Conține toți cei 21 de aminoacizi cunoscuți, inclusiv cei 8 aminoacizi esențiali.
Beneficii pentru organism:
- Alimentația viitoarelor mămici: Acizii grași esențiali sunt necesari dezvoltării armonioase a copilului.
- Ideal pentru vegetarieni: Furnizează cantitatea optimă de proteine (6 grame pentru fiecare lingură), conținând toți cei 9 aminoacizi esențiali și grăsimi Omega-3 și Omega-6.
- Reduce riscul de infarct: Scade nivelul colesterolului rău (LDL) și riscul de ateroscleroză.
- Alimentația diabeticilor: Au un indice glicemic scăzut.
- Combat artrita reumatoidă: Omega 3 ajută la producerea substanțelor antiinflamatoare.
- Îmbunătățește tranzitul intestinal: Fibrele din semințele de cânepă optimizează sănătatea digestivă.
- Randament cerebral: Acizii omega-6 și omega-3 pot întârzia sau atenua efectele neurologice ale bolilor precum Alzheimer sau Parkinson.
- Beneficii pentru piele: Constituienții hrănesc celulele și ajută la regenerarea lor, fiind folosit în tratarea eczemelor și psoriazisului.
- Reduce colesterolul: Previn depunerea grăsimilor pe artere.
- Previne boli precum Alzheimer: Omega 3 îmbunătățește memoria și previne boli neurologice.
- Produse cosmetice: Uleiul de cânepă este utilizat în săpunuri, loțiuni și balsamuri, refăcând pielea și vindecând boli dermatologice.
- Inhibă pofta de mâncare: Ajută la menținerea senzației de sațietate pe termen lung.
- Bogate în fibre: Curăță tractul digestiv și îl menține sănătos.
- Reduce riscul de cancer: Bogate în antioxidanți și steroli.
- Esentiale pentru diabetici: Reduc nivelul de zahăr din sânge.
- Bogate în proteine: Ideale pentru vegetarieni.
Utilizări culinare:
- Adăugate în smoothie-uri: Semințele de cânepă pot fi adăugate în smoothie-uri pentru a oferi un plus de proteine și nutrienți.
- Îmbogățirea cerealelor: Presărați semințele de cânepă peste cereale, iaurt sau terci de ovăz pentru un mic dejun nutritiv.
- Salate: Semințele de cânepă sunt excelente în salate, adăugând textură și valori nutritive.
- Produse de panificație: Pot fi adăugate în pâine, prăjituri, biscuiți și alte produse de panificație pentru a îmbunătăți conținutul nutrițional.
- Îmbunătățirea gustului: Se pot folosi pentru a îmbogăți gustul și valoarea nutritivă a pastelor, orezului sau legumelor.
- În sosuri și supe: Semințele de cânepă măcinate pot fi folosite pentru a îngroșa sosuri sau supe, adăugând un strat suplimentar de proteine și omega-3.
Taguri relevante: #SemințeDeCânepă, #Omega3, #Proteine, #Antioxidanți, #BeneficiiPentruSănătate, #Nutriție, #ÎngrijirePiele, #ÎngrijirePăr