Înapoi la produse
Ulei migdale
Ulei migdale Prețul inițial a fost: 190 MDL.Prețul curent este: 95 MDL.
Stoc epuizat

Ulei de nuca 

230 MDL

Tara de origine Germania.  Cantitate 500 ml. Ambalat in sticla.

 

Ulei de nuca 

230 MDL

Descriere

Ulei de Nucă

Nucul (Juglans regia L.) este un arbore din familia Juglandaceae, răspândit în zona temperată și mediteraneană, atât ca floră spontană, cât și în culturi. Originar din zona geografică întinsă din Balcani spre est, până în Himalaya și sud-vestul Chinei, nucul a fost introdus în vestul și nordul Europei din vremea romanilor sau chiar mai devreme, iar în cele două Americi în secolul 17. Uleiul de nucă se prepară, în general, prin presarea la rece a nucilor uscate.

Specificații:
  • Culoare: Topaz
  • Gust: Bogat de nuci, deloc grețos
  • Compoziție: Importantă sursă de acizi grași Omega 3, vitamine din complexul B, vitamina E și numeroase minerale
Beneficii pentru organism:
  • Îmbunătățirea circulației sângelui: Susține elasticitatea arterelor și ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge, reducând riscul de rigidizare a arterelor.
  • Reducerea riscului bolilor cardiace: Benefic pentru sănătatea inimii datorită nivelului ridicat de acid alfa-linoleic, un tip de acid gras omega-3.
  • Ameliorarea inflamației: Uleiul de nucă este bogat în grăsimi polinesaturate, cum ar fi omega-3 și omega-6, care sunt utile pentru reducerea inflamației în cazul unor boli, cum ar fi artrita.
  • Reglarea nivelurilor hormonale: Nucile conțin fitonutrienți și minerale precum seleniu, magneziu, fier, calciu, fosfor și zinc, ajutând la menținerea echilibrului hormonal.
  • Frumusețea pielii: Vitaminele și fitonutrienții din ulei contribuie la menținerea sănătății pielii, făcând-o mai elastică și îmbunătățindu-i textura.
  • Beneficii antiîmbătrânire: Ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi și previne deteriorarea celulelor, încetinind procesul de îmbătrânire.
  • Prevenirea eczemelor: Două lingurițe de ulei de nucă pe zi pot fi benefice pentru persoanele care suferă de erupții cutanate, iritații și eczeme.
Utilizări culinare:
  • Salate, sosuri reci și marinade: Uleiul de nucă se folosește la prepararea salatelor, sosurilor reci și marinatelor pentru pește oceanic sau carne de pasăre, adăugându-se la finalul preparării termice.
  • Paste: Oferă pastelor un plus de gust și aromă. Se adaugă la final dacă ciupercile sunt preparate termic.
Utilizări cosmetice:

Tratament pentru păr:

  • Aplicați la rădăcina părului 10-20 de picături de ulei, masați și lăsați să acționeze timp de 10-15 minute. Spălați părul cu un șampon vegetal. Repetați tratamentul de două ori pe săptămână, pe parcursul a trei luni.
Taguri relevante:

#UleiDeNucă, #Sănătate, #Omega3, #PieleFrumoasă, #Antiîmbătrânire, #SalatăDelicioasă, #CosmeticăNaturală