Zahar din trestie este confundat de multe persoane cu zahărul brun. Totuși, acestea sunt două produse diferite, iar aceste nume nu se utilizează în mod interschimbabil. Diferențele dintre zahărul brun și zahărul din trestie sunt vizibile la prima vedere și în principal datorită materiilor prime din care sunt fabricate. Zahărul brun este zahărul din sfeclă. Se formează în procesul de prelucrare a sfeclei, din care este extrasă prima dată melasa, care i se adaugă din nou în etapele ulterioare. Aceasta înseamnă că zahărul brun este rafinat, purificat și, prin urmare, sărac în vitamine și minerale. Producția de zahăr din trestie este diferită. Apare din trestia de zahăr, dar aparține zaharurilor nerafinate, nepurificate. În procesul de producție, melasa și cristalele nu sunt separate, ceea ce îl face bogat în micronutrienți.
În practică, acest lucru înseamnă că nu tot zahărul brun este obținut din trestie de zahăr. Pe rafturile magazinelor puteți găsi adesea zahăr rafinat din sfeclă, care arată exact ca trestia. Producătorii induc în eroare clienții și doresc să crească vânzările de zahăr brun pe baza popularității acestei trestii. Înainte de a cumpăra, este recomandat să citiți cu atenție etichetele și să acordați atenție prețului – zahărul din trestie este mai scump decât cel din sfeclă.
Zahăr din trestie – o alternativă sănătoasă
Zahărul din trestie este considerat o alternativă sănătoasă la zahărul alb și brun – cel făcut din sfeclă. Conține urme de minerale greu de găsit în zaharurile albe. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că cantitățile excesive de zahăr din trestie chiar de ele sănătoase nu au un efect pozitiv asupra metabolismului glucidelor din organism. Mineralele găsite în zahărul din trestie nu au efecte de promovare a sănătății. Prin urmare, trebuie menținută o moderație în utilizarea lui.
Be the first to review “Zahar din trestie”
You must be logged in to post a review.