Zahar de cocos
Zahărul din flori de cocos este preparat din seva florilor de cocotier – Cocos Nucifera, care crește în India, America de Sud și în zonele tropicale din Pacific.
Abia la vârsta de 15 ani, cocotierul face nuci de cocos.
Florile produc o sevă care se colectează în niște containere, unde este încălzită pentru ca apa să se evapore. La final se obține zahărul de cocos.
Specificatii:
Gustul de zahar de cocos variaza in functie de speciile de palmieri folosite, insa, in principiu, se aseamana cu gustul zaharului brun, avand note de caramel, culoarea la fel difera, de la galben foarte deschis pana la maron inchis.
Zahărul din flori de cocos este bogat în oligominerale, 12 vitamine din complexul de vitamine B esențiale, aminoacizi, în tiamină, riboflavină, acid folic.
Mai conține minerale precum fosforul, potasiul, azotul, magneziul, manganul, cuprul. În cantități mici mai putem găsi zinc, fier, calciu, bor, sulf, sodiu și clor.
Zahăr din cocos – conține inulina, o fibră ce are un indice glicemic scăzut – 35, față de zahărul clasic. Este bogat și în antioxidanți. Conține fructoză 45%.
Beneficii :
- Are vitamine şi minerale esenţiale pentru organism şi acestea sunt intacte, deoarece nu este supus unui tratament chimic.
- Nu suprasolicită pancreasul, deoarece are un indice glicemic cu 10 procente mai mic decât cel din trestie sau sfeclă şi se absoarbe lent în corp.
- Astfel, pancreasul eliberează treptat insulina care este necesară pentru a controla concentraţia de glucoză din sânge.
- Este o opţiune bună pentru diabetici, deoarece are un indice glicemic scăzut (30), spre deosebire de zahărul obişnuit care are un indice glicemic ridicat (80). Astfel că, stabilizează nivelul zahărului din sânge.
- Poate să fie folositor persoanelor care ţin dietă, deoarece are calorii mai puţine decât zahărul obişnuit
- Vitaminele din complexul B au un rol important în funcționarea organismului, elimină toxinele, au grijă de sistemul muscular, de cel osos.
- Fosforul ajută sănătății oaselor și funcționării rinichilor, cuprul ajută la producerea melatoniei.
- Ajută la buna funcționare a creierului, tratează depresiile, menține echilibrul proteic și a sistemului nervos.
Se foloseste in cafea, ceaiuri, sucuri naturale si smoothie, dar si la dulciuri, ovaz, granola, în prepararea unor măști pentru ten, gomaj
Be the first to review “Zahar de cocos”
You must be logged in to post a review.