Unt de cacao ecologic
Untul de cacao se obtine din seminte de cacao, ce sunt fermentate in frunze de banana, apoi sunt uscate, prajite si presate, rezultand o grasime vegetala, numita unt de cacao.
Untul de cacao nu este o descoperire recenta, acesta fiind utilizat din timpuri stravechi , africanii folosindu-l pentru a-si hrani pielea si a o proteja de razele solare, dar si de vant.
In zilele noastre untul de cacao este o minunatie, utilizata nu numai in gastronomie ci si in domeniul frumusetii, pentru ca repara si hidrateaza profund.
Specificatii:
Este solid la temperatura camerei dar se topeste rapid in contact cu pielea (datorita temperaturii de topire, mai joasa decat temperatura corpului). Datorita acestei insusiri este deseori folosit in balsamuri de buze si creme.
Este bogat in grasimi nesaturate, omega 3 si omega 6 si vitaminele A, E si K. Pe langa acestea, untul de cacao contine si acid oleic – omega 9, acid palmitic, acid stearic, acid linoleic, polifenoli, antioxidanti, magneziu, calciu, fier, zinc, potasiu, cupru, flavanoli, dopamine, steroli, metilsteroli, feniletilamine, cafeina.
Beneficii pentru organism:
- Inlatura cicatricile si vergeturile. Printre beneficiile pe care le ofera untul de cacao pielii tale se numara si eliminarea anumitor semne care apar de-a lungul timpului pe corpul tau
- Vindecă buzele crăpate.Untul de cacao este emolient, asta înseamnă că adaugă un strat protector care are și efect de hidratare.
- Luptă împotriva semnelor îmbătrânirii. Untul de cacao are în componență polifenoli; care ajută la diminuarea semnelor îmbătrânirii pielii și ameliorează afecțiuni ale pielii precum dermatită sau iritații.
- Ameliorează arsuri, iritații și infecții. Masează o cantitate infimă de unt pur de cacao pe pielea arsă de vânt sau soare iar satisfacția eficienței nu va întârzia să apară.
- Poate fi folosit în loc de spumă de ras. În procesul de epilare cu ajuorul lamei, untul de cocos nu doar că face epilarea foarte rapidă și ușoară, dar și hidratează intens în tot acest timp
- Îmbunătățește sănătatea inimii.Untul de cacao este considerat un aliment anti-inflamator. El mai este asociat și cu reducerea riscului de evenimente cardiovasculare, așa cum sunt infarcturile miocardice.
- Regenereaza pielea. Datorita continutului ridicat de vitamina A si E, untul de cacao ajuta pielea sa se regenereze foarte bine. Efectele sale sunt vizibile dupa numai cateva zile de utilizare: pielea devine mai catifelata, mai intinsa, mai tanara
- Un puternic efect relaxant, destresant, energizand intregul organism si stimuland sistemul imunitar
Reteta cosmetologica :
Mască naturală din unt de cacao
Ingrediente:
- 2 linguri de unt de cacao
- 2 linguri de purdă de cacao
- 1 linguriță de miere de albine
- 30-40 ml infuzie de ceai verde
- 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
- Se pregătește infuzia de ceai verde
- Se topește untul la bain-marie; se încălzește și uleiul de măsline
- Se adaugă untul de cacao topit și uleiul de măsline călduț în ceaiul călduț și se amestecă până la omogenizare
- Se adaugă pudra de cacao și mierea apoi se amestecă până obții o pastă cu textura unui sos dens de ciocolată
Mod de aplicare:
Se aplică masca obținută printr-un masaj gentil de la rădăcină până la vârfuri pe părul ud și se prinde părul în coc. Se lasă să acționeze o oră sau chiar peste noapte. Se clătește părul cu apă caldă, se spală cu șampon și se clătește foarte bine. La final, părul rămâne cu o strălucire naturală pentru mult timp și cu reflexii ciocolatii care dau impresia că abia s-a ieșit dintr-o programare la vopsit.
Reteta delicoasa :
Brioșe cu unt de cacao și lapte de soia
Ingrediente:
- 100 g de unt de cacao
- 200 g de făina
- 100 ml de lapte de soia
- 100 g de miere
- 40 g de pudră de cacao
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 lingură de oțet
Mod de preparare:
- Se pune la încălzit laptele de soia și mierea până se dizolvă mierea.
- Se topește untul de cacao prin metoda bain-marie și apoi se amestecă cu laptele și mierea.
- Separat, se amestecă făina cu pudra de cacao și praful de copt și apoi se amestecă în ele și compoziția de lapte cu miere și cacao.
- Se adaugă și lingura de oțet, se amestecă și apoi se toarnă compoziția în forme de brioșe. Dacă se pare prea groasă se mai poate adauga lapte de soia.
- Se dă brioșele la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade Celsius (foc mediu).
Be the first to review “Unt de cacao ecologic”
You must be logged in to post a review.