TAHINI Pasta de susan 500g Fivio
Tahini este o pasta produsa pe baza de seminte de susan. Este folosita în bucatariile din întreaga lume, în special în Orientul Mijlociu si în China. Samânta de susan este foarte nutritiva, bogata în acizi grasi, printre care acid linoleic, fibre, fier, calciu si magneziu.
Originile acestui produs ne duc tocmai în bucataria asiatica unde pasta de tahini este esentiala în prepararea hummusului si a babei ghanoush, dar ea este excelenta pentru a pregati tot felul de preparate orientale.
Atât semintele de susan, cât si pasta obtinuta din ele, sunt o sursa importanta de nutrienti benefici pentru întregul organism. Având o valoare energetica foarte mare, pasta de susan este indispensabila din dieta oricarui sportiv. În plus, este o sursa de proteine vegetale, motiv pentru care pasta de tahini este preferata si de catre vegani si vegetarieni.
Mai mult, în tahini se regasesc o multime de vitamine, antioxidanti, acizi grasi, dar si calciu, fier, magneziu, potasiu si fibre.
Câte proteine conține tahini?
Tahini este format din 60% grăsimi și 20% proteine foarte digerabile. Pasta de susan este bogată în vitamine B, acid folic, riboflavină și niacină. De asemenea, conține fier, mangan, zinc, calciu, magneziu și cantități mari de fibre alimentare. Untul de susan are un efect pozitiv asupra organismului nostru. Este recomandat în special persoanelor care urmează o dietă vegetariană, deoarece ajută la completarea deficiențelor de proteine.
Pasta de arahide sau pasta de susan?
Tahini este destul de bogat în calorii, la fel ca untul de arahide. 100 de grame de pastă asigură organismului nostru aproximativ 600 de calorii. Cu toate acestea, de obicei consumăm tahini în cantități mici. Ținând cont de faptul că o linguriță de unt de susan (aproximativ 5 grame) este suficientă pentru a da preparatului o aromă unică, chiar și persoanele care urmează o dietă strictă o pot folosi cu conștiința curată. Deci, ce este mai bun: unt de arahide sau tahini? Ambele paste au o consistență și un gust similare și valori nutriționale similare. Cu toate acestea, pasta de susan poate fi o alternativă excelentă pentru persoanele alergice la alune.
Cum se consuma tahini și ce poți face cu această pastă de susan?
- Se poate folosi ca înlocuitor pentru untul de arahide;
- Ingredient cheie în prepararea hummusului, babei ghanoush sau halva;
- În salate, mâncaruri de legume, supe, sosuri;
- În prajituri si deserturi;
- Simplu, întins pe pâine;
Ingrediente: susan
Prezenta uleiului pe suprafata pastei este un fenomen natural. Se recomanda amestecarea acesteia înainte de consum.
După deschidere, a se consuma în timp de 3 luni.
Valori nutritionale – 100 g:
- Valoare energetica: 2710 kj / 56kcal
- Grasime: 60 g
- Din care acizi grasi saturati: 6,7 g
- Carbohidrati: 2,1g
- Din care zaharuri: 0,2 g
- Proteine: 23 g
- Fibre: 7,9 g
- Sare: 0,1 g
Valorile nutritionale pot varia usor în functie de lot.
Produsul poate contine urme de: gluten, fructe oleaginoase, seminte de susan si produse derivate.
Fabricat în: Polonia.
Tara de origine a produsului poate sa difere în functie de lot.
Produsele pot sa difere în functie de culoare, marime sau gust datorita provenientei naturale.
Be the first to review “Tahini”
You must be logged in to post a review.