Siropul de curmale este un indulcitor 100% natural, fara indulcitori adaugati, care poate fi folosit ca inlocuitor al zaharului in retetele tale culinare, de la dulciuri la smoothieuri sau poate fi consumat ca atare, in ceai, pe post de topping pentru cerealele de la micul dejun sau pentru inghetata.
Specialistii in nutritie au delclarat siropul de curmale un aliment extrem de nutritiv, avand in vedere ca el contine mai multi aminoacizi decat merele, portocalele sau bananele, plus numeroase vitramine si minerale: calciu, magneziu, zinc, fier, seleniu, potasiu, vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina E, vitamina K.
Principalele vitamine pe care le conțin sunt vitamina C și complexul B. Curmalele sunt bogate în fibre insolubile, antioxidanți. Dintre antioxidanți, cei mai importanți sunt: compușii fenolici, acidul cumaric, acidul ferulic, acidul sinapic, flavonoidele, carotenoidele și procianidinele. Un studiu a arătat că aceste fructe conțin glucozide de luteolină, quercetină și apigenină.
Beneficii:
- Intareste sistemul imunitar – datorita continutului sau mare de antioxidanti.
- Are rol antiinflamator – continutul de magneziu al siropului de curmale te ajuta sa reduci inflamatia si sa calmezi durerile.
- Imbunatateste tranzitul intestinal – curmalele sunt in laxativ natural, iar consumul moderat, dar regulat de sirop de curmale in loc de zahar poate sa te ajute sa iti imbunatatesti digestia, sa scapi de constipatie sau arsuri.
- Iti protejeaza inima – datorita compozitiei bogate in magneziu si potasiu, siropul de curmale te sustine in reglarea tensiunii arteriale si scade semnifcativ riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.
- Sprijina sistemul osos – prin continutul sau plin de minerale
- Combate anemia – intrucat contine fier.
Be the first to review “Sirop de Curmale”
You must be logged in to post a review.