Miez samburi de caise amari
Caisul (Prunus armeniaca, în Latină, sinonim Armeniaca vulgaris Lam.) este un pom fructifer de din familia Prunus. Aria de răspândire nativă e oarecum nesigură datorită cultivării extensive încă din preistorie, probabil originar din nordul și vestul Chinei si Asiei centrale.
Specificatii:
Miezul obţinut după spargerea învelişului tare este sâmburele de caisă, cunoscut şi sub numele de alună amară. Chinezii foloseau miezul amărui de caisă pentru a trata afecţiunile respiratorii, astmul, bronşita, tuse sau împotriva îmbătrânirii. Specialiştii spun că sâmburii de caisă, consumaţi regulat şi în cantităţi mici, pot fi adevărate miracole pentru sănătate. Aceştia conţin pe lângă proteine, acizi graşi, vitaminele A, C, grupul vitaminic B, betacaroten, minerale – fier, magneziu -, şi au un conţinut bogat în vitamina B17 – amigdalină, care distruge celulele canceroase.
Beneficii:
Distrug cancerul. Sâmburii de caisă conţin din belsug vitamina B17, cunoscută şi sub denumirea de „amigdalină” , care are efecte benefice în combaterea celulelor canceroase, stimulând sistemul imunitar să le elimine din organism.
Îmbunătăţesc memoria. Dacă vrei să ai mereu mintea limpede, a se consuma câţiva sâmburi în fiecare zi (între 5 şi 10), timp de 14 zile. Miezul conţine fosfor, care tonifiază memoria, iar acetilcolina şi lecitina te ajută în procesul de memorare.
Combat litiaza biliară. Boala apare atunci când se formează calculi duri în vezica biliară. Astfel, sâmburii de caisă reprezintă un leac foarte des utilizat şi se recomandă cure de două săptămâni (câte 6-8 sâmburi pe zi.
Întârzie îmbătrânirea. Responsabile pentru un tonus muscular bun sunt vitaminele C şi E, precum şi betacarotenul. Aceste vitamine acţionează împotriva radicalilor liberi şi te ajută să te menţii în formă.
Reglează tensiunea arterială. Sâmburii de caisă ajută la menţinerea unor valori normale ale pulsului, dar şi la ameliorarea durerilor provocate de artrită. Pentru că sunt o sursă de potasiu, sâmburii şi caisele sunt recomandaţi hipertensivilor, în special vara.
Mod de consum:
Se consuma de la 5-10 samburi pe zi.
Be the first to review “Miez samburi amari de caise”
You must be logged in to post a review.