Pudra de roscove (carob)
Pudra de roscove este obtinuta din boabele dulci ale pastailor plantei Ceratonia siliqua, originara din zona mediteraneana. Pastaile mature si uscate sunt de regula macinate, iar pudra obtinuta se mai gaseste sub denumirea de faina de carob.
Specificatii:
Pudra de roșcove reprezintă o sursă importantă de calciu. Pe lângă calciu, mai conține în cantități moderate de minerale ca fosfor, sodiu, potasiu, fier și mangan, vitamine ca E, B6 și folați. Dispune de zaharuri proprii, similare celor din fructe, având un gust discret dulceag şi plăcut. Pudra de roșcove are un nivel antioxidant enorm. Induce bazicitate în organism, fiind un aliment alcalin, care nu stimuleză aciditatea gastrică. Are şi proprietăţi expectorante. Nu conţine gluten şi nici lactoză.
Beneficii pentru organism:
- Nu conține cofeină, deci nu are efect excitant şi nici iritant, ceea ce o face înlocuitorul perfect pentru cacao în alimentația bebelușilor și a copiilor
- Acționează ca un antioxidant, ajuta organismul sa scape de actiunea nociva a radicalilor liberi
- Imbunătățește digestia, se opune balonării și poate fi utilizată pentru tratarea diareei la bebeluși sau copii și adulți
- Este utilizată pentru tratarea tusei, gripei și anemiei
- Este bogată în calciu și fosfor, din acest motiv este folosită în lupta împotriva osteoporozei
- Regleaza nivelul zaharului din sange, la fel scade si coresterolul
- Ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor cronice
Reteta delicioasa:
Mousse de ciocolata
Ingrediente:
- 1 avocado bine copt
- 2-3 lingurite pudra de roscove
- 1 lingura de miere de tara sau, pentru copiii sub 1 an, 4 lingurite sirop crud de agave
Mod de preparare:
Se curata avocado de coaja si se taie in bucatele, dupa care se combina intr-un vas inalt cu pudra de roscove si indulcitorul ce a fost ales. Cu ajutorul unui blender vertical, cele 3 ingrediente se tranforma intr-o pasta cremoasa si fina, cu un gust bogat si rafinat.
Be the first to review “Pudra de roscove Carob”
You must be logged in to post a review.