Cacao este denumirea semințelor produse de arborele de cacao (Theobroma cacao) care după uscare se macină sub formă de pulbere. Cacao este materia primă principală pentru obținerea de ciocolata. Denumirea de cacao provine din limba aztecă cacahuatl, denumire care a fost preluată de spanioli. În Puerto Escondido Honduras, America Centrala descoperirile arheologice au găsit vase cu teobromina ce datează din anii 1100 î.Hr., substanța fiind un extract din semințe de cacao care se folosea la producerea unor băuturi alcoolice. Aztecii cunosc arborele de cacao, considerat sfânt (darul zeului Quetzalcoatl), din secolul XIV. Boabele de cacao serveau și ca monedă la azteci. Masa de cacao reprezinta, in general, 80% dintr-o ciocolata, fiind compusa din unt si pudra de cacao. Aceasta se poate obtine prin macinarea efectiva a boabelor de cacao.
Specificații:
Culoare mai inchisa, gust amarui si textura solida, nu conține zahăr și sunt o sursă excelentă de proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, fier, calciu, magneziu, vitamine B, C și E. Cacaua în stare crudă are de 4 ori mai mulți antioxidanți decât ciocolata neagră și de 20 ori mai mulți decât afinele.
Beneficii pentru organism:
- Susține buna funcționare a creierului, inimii și sistemul digestiv (combate constipația), ajută la construirea unor oase puternice
- Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajută metabolismul, reduce poftele alimentare, reglează grăsimile și colesterolul și previne hipertensiunea
- Permite circulația mai mare de serotonină și alți neurotransmițători în creier
- Boabele de cacao au cea mai mare concentrație de antioxidanți, lucru demonstrat de studii medicale. Acești antioxidanți sunt foarte stabili și ușor de preluat de organismul uman, ei ajungând la celulele țintă în maximum 30 de minute
- Măreste puterea mușchiului cardiac, descreste coagularea sângelui, regularizează tensiunea arterial, reduce formarea cheagurilor de sânge și apariția atacurilor cerebrale
- Eliberează o cantitate importantă de imunoglobulină A, care produce anticorpi
- Mărește fluxul de sânge la organele sexuale, îmbunătățind senzația, satisfacția și dorința
- Protejeaza pielea de efectul oxidativ cauzat de radiatiile UV
Se foloseste in prepararea ciocolatei, in patiserii, cofetarii, brutarii, mai poate fi folosita si ca masca de corp, topita usor la aburi (se topeste la cca 35-36 grade) impreuna cu putin ulei de avocado sau ulei de migdale dulci este indicata pentru zonele cu celulita,etc.
Be the first to review “Щелочной Kакао порошок”
You must be logged in to post a review.