pH metru pentru alimente
Descriere
PH-metrul RN-98109 pentru măsurarea pH-ului suprafețelor este conceput pentru a măsura pH-ul probelor semi-solide cu umiditate minimă, de exemplu brânză, fructe, legume, carne, cârnați, piele etc.
Electrod: sticlă (sticlă organică), cu o suprafață plană de lucru, echipată cu o membrană specială din teflon, înlocuibilă, BNC. în industria alimentară și farmaceutică.
Specificații:
- Domeniul de măsurare PH: 0,00 – 14,00
- Absolvire: 0,01pH
- Precizie: ± 0,2pH, ± 0,1pH (la 20 ° C)
- Temperatura de lucru: 0-50 ° C
- Compensarea temperaturii (ATC): 0-80 ° C
- Alimentare: baterii 3 × 1,5V (tip AG13) incluse
- Dimensiuni: 175 × 51 × 25 mm
- Greutate: 57g
Descrierea lucrului cu dispozitivul:
- Deșurubați capacul de protecție.
- Înainte de utilizare, clătiți electrodul cu apă distilată și uscați-l cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta apa rămasă.
- Porniți pH-metrul apăsând butonul „ON”.
- Apăsați ușor, dar ferm, electrodul pH-metru pe suprafața probei de măsurat.
- Așteptați un timp pentru ca afișajul să se stabilizeze.
- Apăsați butonul „HOLD” pentru a salva citirea. Când re-măsurați, apăsați din nou butonul „HOLD”, dispozitivul va ieși automat din modul de stocare a informațiilor.
- După măsurare, degresați electrozii clătindu-i cu alcool și / sau apă distilată (în funcție de materialul măsurat). Opriți pH-metrul cu „OFF” /
- După utilizarea instrumentului, întoarceți întotdeauna capacul de protecție la electrod.
- Pentru a prelungi durata de viață a instrumentului și pentru a stoca corect electrodul, utilizați soluția de stocare a electrodului, adăugând câteva picături la capacul de protecție pe măsură ce buretele se usucă.
Calibrarea punctului pH unu / doi:
- Așezați electrodul în soluție tampon pH 6,86 (pH 7,00) și amestecați ușor.
- Lăsați citirile să se stabilizeze și folosiți o șurubelniță pentru a roti șurubul de calibrare până când pe afișaj apare „6.86” („7.00”). Clătiți electrodul cu apă distilată și uscați-l cu un prosop de hârtie.
- Așezați electrodul în soluție tampon pH 4,01 sau pH 9,18 (pH10,00) și amestecați ușor.
- Într-un minut, afișajul trebuie să afișeze indicatorii „4.01” sau „9.18” („10.00”).
Important:
Instrumentul trebuie calibrat în cazurile în care:
- electrodul nu a fost calibrat de mult timp, indiferent dacă dispozitivul a fost utilizat sau nu;
- electrodul a fost utilizat în condiții nefavorabile / extreme;
- este necesară precizia maximă a citirilor.
Opțional, sunt posibile echipamente suplimentare cu soluții de calibrare PH 7.00 (6.86), PH 4.01, PH 9.18.
Be the first to review “pH metru pentru alimente”
You must be logged in to post a review.