Moringa
Un arbore ce se dezvolta rapid si este rezistent la seceta, originar in nord-vestul Indiei si la poalele muntilor Himalaya. Arborele de Moringa Oleifera este o planta greu de egalat ca valoare nutritionala, frunzele sale continand toti aminoacizii esentiali, grasimile esentiale si uleiurile omega, dar si cantitati bogate de calciu, fier si alte minerale vitale.
Specificații:
Un copac comestibil cu o valoare a substantelor nutritive si o putere curativa nemaiintalnita pana acum. Fiecare parte a arborelui – flori, scoarta, frunze, rasina, radacini, seminte – poate fi folosita si detine puteri curative. Moringa este planta superlativelor, fiind planta cea mai bogata in vitamine din intreaga lume.
Moringa conține peste 40 de tipuri de antioxidanți, inclusiv carotenoizi, zinc, seleniu, crom, vitaminele B, C, D, A și K. De asemenea, frunzele de Moringa conțin 36 de compuși antiinflamatori, printre care calciu, cupru, clorofilă, omega-3, omega-6, omega-9 și sulf, care sunt prezenți în mod natural în compoziția plantei.
Beneficii pentru organism:
- Imbunatateste functionarea rinichilor. Are proprietati diuretice si detoxifiante, ce ajuta la tratarea infectiilor tractului urinar, astfel imbunatatind functionarea rinichilor. Se foloseste mai ales la eliminarea pietrelor la rinichi, intrucat le poate elimina usor reducand durerile
- Protejeaza ficatul. Mineralele din moringa elibereaza organismul de acizii rezultati in procesul metabolic. Proteinele din moringa, ajuta la detoxifierea si degresarea ficatului.
- Ajuta in tratarea diabetului. Mai multe studii au aratat ca tratamentul cu frunze de moringa reduce zaharul si glucoza din sange
- Previne bolile neurodegenerative. Moringa are proprietatea de a schimba monoaminele din creier, precum noradrenalina, serotonina, dopamina. In plus, protejeaza creierul de deficiente asociate cu boala Alzheimer
- Ajuta la tratarea afectiunilor stomacale. Puterea antibacteriana si antibiotica, prevene dezvoltarea diferitilor patogeni. Trateaza bacterii ce duc la ulcer sau microorganisme care provoaca diareea.
- Stimuleaza cresterea parului. Fiind o sursa bogata in vitamina A, E si aminoacizi necesari pentru producerea keratinei, moringa se foloseste si ca tonic natural.
- Protejeaza inima. Moringa contine antioxidanti ce au proprietatea de a preveni vatamarile miocardice sau cardice.
- Are efecte antiinflamatoare şi astfel ajuta la prevenirea obezitatii, hipertensiunii, aterosclerozei etc.
- Ajuta la îndepărtarea apei reţinute de organism, participă la o mai bună eliminare a celulitei în timpul dietelor de scădere în greutate, stimulând foarte bine dislocarea apei reținute în ţesuturi şi a celei reţinute în urma alimentaţiei bogate în sare.
- De ajutor in probleme cardiace, inclusiv hipertensiunea arteriala, astfel scade tensiunii arteriale si o echilibreaza fiind un produs foarte benefic prentru cei ce sufera de hipertensiune.
- Datorita compozitie sale lupta foarte usor cu infectiile bacteriene, fungice, virale si parazitare.
Mod de administrare:
Se poate adăuga la shake-urile zilnice sau luată ca supliment. Se administrează câte 3 comprimate de 3 ori pe zi înainte de mese cu mult lichid (apă) sau 5 g de pulbere pe zi. În perioada administrării se consumă cât mai multe lichide. Aceste produse sunt suplimente alimentare. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat. Informațiile prezentate pe acest site au scop educativ și nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a îndruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului și/sau al altui specialist
Reteta delicioasa :
Ingrediente :
- 2 cm de ghimbir curatat de coaja
- 5g pudra de moringa
- O lingura de miere
- Câteva frunze de menta proaspata
- 1/2 suc de lămâie
- Un pahar mare de apă
- Cateva cuburi de gheata
Mod de preparare :
Se mixează în blender, se consumă proaspăt.
Be the first to review “Moringa”
You must be logged in to post a review.