Faina orez Bio
Orezul sălbatic este întâlnit numai în regiunile tropice și subtropice umede din Asia: Burma Thailanda Laos si sudul Chinei (Valea Yangtse), de asemenea în orezul cu spicul lung sau scurt. Cultivarea orezului se poate aminti din perioada neolitică, se presupune că în Valea “Celui mai lung fluviu din Asia”, Yangtse ( 6.300 km ), a fost cultivat și Oryza japonica.
Specificatii:
Este o faina care in mod natural nu contine gluten si grau, are o aroma simpla, culoare cremoasa si este usor digerabila. Faina de orez poate fi folosita la prepararea budincilor si a biscuitilor fara gluten.
Se poate folosi faina de orez in amestec cu faina bio de grau integral dar si cu alte tipuri de faina.
Orezul elimina grasimile in exces si mentine senzatia de satietate.
Orezul contine complexul vitaminic B (mai ales B6), dar este bogat si in vitamina E, magneziu, cupru, fier, niacina, fosfor, potasiu, seleniu, zinc,triptofan, fibre si acizi grasi esentiali nesaturati.
Beneficii:
- Nu conține gluten: glutenul este o proteină care se găsește în cereale, precum grâul sau secara, și este problematic pentru persoanele care au intoleranță la gluten și care pot avea reacții digestive foarte neplăcute în urma ingerării acestei proteine. Faptul căfăina de orez nu conține gluten înseamnă că ea poate fi consumată chiar și de cei care suferă de boala celiacă și vestea bună este că poate înlocui făina obișnuită în orice preparat.
- Conține proteine: orezul este o bună sursă de proteine, iar cel brun este bogat în complexul de vitamine B. Principala diferență între orezul alb si cel brun este măsura în care bobul este procesat – în cazul orezului brun, acesta este mult mai puțin procesat, fiind mai bogat în fibre, vitamine și nutrienți, precum calciu si zinc.
- Este bogată în fibre: fibrele sunt o parte importantă a alimentației, însă, din păcate, foarte puțini oameni consumă doza zilnică recomandată pentru o digestie sănătoasă. Făina de orez conține fibre insolubile, care stimulează metabolismul, grăbesc digestia și contribuie la scăderea colesterolului. Mai mult, consumul fibrelor poate să faciliteze procesul de slăbire, deci înlocuirea făinii obișnuite cu cea de orez poate să fie benefică și pentru siluetă.
- Este bogată în antioxidanți: în special făina de orez brun are în componență antioxidanți, care luptă cu radicalii liberi în organism și previn îmbătrânirea prematură și boli precum cancerul;
- Este benefică pentru glicemie: dacă începi să folosești făină de orez, este bine să știi că aceasta conține carbohidrați complecși, care contribuie la stabilizarea glicemiei, fiind în special benefică pentru persoanele care au risc crescut de a face diabet. Studiile arată că numai o porție de orez brun pe zi poate să scadă riscul de a face diabet cu până la 60%.
Mod de folosire:
Făina de orez poate să înlocuiască făina de grâu dacă vrei să faci preparate mai sănătoase sau să te ferești de gluten, dacă suferi de intoleranță la acesta.
Ca să te convingi că acest produs este la fel de bun precum făina obișnuită, îți propunem să încerci o rețetă foarte simplă de clătite cu făină de orez și vei vedea că acestea ies la fel de pufoase și gustoase!
Se poate utiliza ca faina de baza pentru paine, patiserie si prajituri. Avand un gust destul de neutru, poate fi adaptata la multe preparate si in general o poti amesteca cu alte tipuri de faina mai parfumate (hrisca, quinoa, etc.).
Be the first to review “Faina Orez integral BIO fara gluten”
You must be logged in to post a review.