Faina de guar
Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare, de umplere şi de aglomerare. Este un produs natural, obţinut din arbustul de Guar.
Specificatii:
De culoare alba, cu un continut scazut de calorii, dar o cantitate mare de fibre solubile, este solubila si poate absorbi apa. Nu contine gluten si este bogata in hidrocarburi
Beneficii :
- ajuta la creșterea vâscozității conținutului stomacal, rezultând astfel o prelungire a timpului de golire a stomacului.
- scade colesterolul din sânge reducând absorbția de acestuia din intestinul subțire.
- ajuta la încetinirea procesului de descompunere și absorbție a nutrienților din alimente
- duce la o descompunere mai lentă a carbohidraților
- ajuta la instalarea unei stări de sațietate mai îndelungate, de aici rezultând un aport de calorii mai scăzut
- incetineste absorbtia de zaharuri și conduce la o reducere a nivelurilor de glucoză în fluxul de sânge
Se foloseste în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, toppinguri, dressinguri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, peşte, ouă, condimente, supe, ciorbe, membrane comestibile, produse din proteine vegetale, suplimente nutritive etc.
Be the first to review “Faina de guar”
You must be logged in to post a review.