Faina de cocos
Faina de cocos poate fi obtinuta prin doua metode. Prima si cea mai des folosita este macinarea uscata. In acest caz, pulpa de la nuca de cocos ramasa dupa ce a fost extras uleiul de cocos este uscata si macinata fin. In cazul celei de-a doua metode, macinarea are loc dupa ce este extras doar laptele de cocos. Pulpa este uscata si macinata dupa ce s-a extras doar 52% din uleiul de cocos.
Specificatii:
Faina de nuca de cocos este un inlocuitor excelent pentru fainurile bine cunoscute, cum ar fi din grau sau alte cereale sau alta faina cu sau fara gluten.
Este caracterizata printr-o aroma distincta de cocos si un gust delicat, dulce. Are capacitatea de a absorbi umiditatea din preparate.
Faina de cocos este saraca in carbohidrati si este un produs nutritiv, lipsita de gluten, fibrele reprezentand mai mult de o treime din component sa, iar continutul proteinelor este de aproximativ 20%.
Beneficii pentru organism:
- Un corp sanatos.Asigură un aport de mangan, substanţă ce contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor, a glandei tiroide, respectiv a sistemului nervos, favorizând totodată o mai bună asimilare a vitaminei C şi altor nutrienţi;
- Ideala pentru supe, smoothie sau sosurilor. Deoarece este un bun agent de absorbtie, poate fi folosita cu succes pentru ingrosarea supelor, a smoothie-urilor sau chiar a sosurilor ori tocanitelor.
- Mentine unui nivel bun al glicemiei. Fiind un aliment cu indice glicemic redus, se absoarbe treptat, nu creste brusc nivelul de zaharuri in sange.
- Nu contine gluten in mod natural. Spre deosebire de alte tipuri de faina (grau, orz, ovaz, secara), faina din nuca de cocos nu contine gluten . Glutenul este periculos pentru persoanele care au boala.
- Sursa de grasimi sanatoase. Fiind obtinuta din miezul nucii de cocos, aceasta faina contine si ea grasimi sanatoase, cu proprietati antivirale, antimicrobiene si antifungice.
- Susţine sănătatea colonului şi ajută împotriva constipaţieidatorită conţinutului ridicat de fibre alimentare din compoziţie
- Ajuta la slabit. Este potrivita pentru persoanele care doresc sa manance mai putin carbohidrati si este indicata persoanelor care sunt la diverse cure de slabire – si continutul de fibre ajuta digestia si dau senzatie de satietate
Retete delicioase:
Prajitura din ciocolata si faina de cocos
Ingrediente:
- ¼ ceasca de ciocolata neagra rasa
- ¼ de ceasca de faina de cocos
- ½ lingurita praf de copt
- ½ lingurita cu scortisoara macinata
- 4 oua
- 3 linguri cu miere sau sirop de artar
- 1 lingurita cu extract de vanilie sau o jumatate de pastaie de vanilie
- ¼ cană cu ulei de nuci de macadamia sau ulei de cocos topit
- Un praf de sare de mare
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 160 ° C
- Se amesteca ingredientele uscate pentru prajitura din ciocolata: ciocolata rasa, faina de cocos, praful de copt, scortisoara si sarea de mare. Apoi, se adauga ouale, mierea, vanilia si uleiul. Se amesteca bine toate ingredientele, pana se omogenizeaza.
- Se varsa amestecul intr-un vas mic, cu diametrul de 15-20 de centimetri, pe fundul caruia ai pus hartie de copt. Se coace prajitura aproximativ 40 de minute. Cu cat vasul este mai ingust, cu atat prajitura se va coace mai greu, fiind mai inalta.
Be the first to review “Faina de cocos”
You must be logged in to post a review.