Eritritolul este un substituent al zahărului natural. Are indicele glicemic egal cu 0. Nu conține calorii. Este prietenos cu dinții, nu produce carii dentare. Nu crește nivelul glicemiei și nu stimulează secreția de insulină. Este ușor digerabil și foarte potrivit pentru diete.
BENEFICII:
- Zero calorii;
- După consumare, este eliminat rapid din organism;
- Eritritolul este considerat a avea 0 calorii/gram în scop de etichetarea alimentelor, atât în UE cât și în SUA și Japonia;
- Bună toleranță digestivă;
- Produsul este rapid absorbit în intestinul subțire și cercetările au demonstrat că eritritolul nu este fermentat în corp;
- În consecință, alimentele cu conținut mare de eritritol au șanse mici de a produce balonări sau efecte laxative;
- Sigur pentru diabetici – zero indice glicemic;
- Studii comportand doze unice precum și studii clinice de 14 zile au demonstrat că eritritolul nu afectează concentrația glucozei din sânge și nici nivelul de insulină;
- Ca și alți polioli, eritritolul nu este metabolizat de flora bacterială bucală responsabilă cu fermentarea zaharului și a amidonului cu producere de acid cauzator de carii. Contribuie la mineralizarea dinților și prin urmare, este considerat deosebit de prietenos cu dinții.
MOD DE UTILIZARE:
Poate fi utilizat și pentru gătit, coacere sau îndulcire pentru reducerea conținutului caloric al meselor.
Eritritol poate fi folosit ca înlocuitor al zahărului la prepararea dulciurilor, la îndulcirea băuturilor calde (ceai, cafea) sau reci (limonade, citronade etc.). Eritritolul are multe utilizări în domeniul alimentar. De asemenea, este un potenţiator de aromă pentru alimentele dulci-acrişoare.
INGREDIENTE:
100% erytrytol
VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 g:
Valoarea energetică – 0 kJ / 0 kcal;
Grăsimi – 0 g;
din care acizi grași saturați – 0 g;
Carbohidrați – 99,5 g;
din care polioli 99,5 g;
inclusiv zaharuri – 0 g;
Fibre – 0 g;
Proteine – 0 g;
Sare – 0 g.
Depozitați într-un loc răcoros și uscat, în recipient închis ermetic.
Be the first to review “Eritritol”
You must be logged in to post a review.