Cuișoarele, condimentul cunoscut de toată lumea, sunt de fapt florile roz ale arborelui târâtor, Eugenia caryophyllus. Acești muguri sunt culeși manual când sunt roz și au aproximativ 0,5-1 cm în diametru și apoi se usucă pentru a deveni maronii.
Caracteristici:
Cuișoarele au un gust picant și dulce în același timp, foarte parfumat, ceea ce duce la climatul tropical în care cresc. Sunt bogate în antioxidanți și sunt o sursă excelentă de mangan, acizi grași omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu și fibre. Cuișoarele conțin o cantitate importantă dintr-un compus activ numit eugenol
Beneficii pentru organism:
Îmbunătățește digestia prin stimularea secreției de enzime digestive. Ele sunt bune
Shea pentru a reduce flatulența, iritabilitatea stomacului, dispepsia și greața.
Proprietăți antibacteriene. Proprietățile antibacteriene împotriva mai multor agenți patogeni umani au fost suficient de puternice pentru a ucide acești agenți patogeni
Protejează ficatul. Crește producția de radicali liberi și lipide reducând în același timp antioxidanții din ficat, ajutând la neutralizarea acestor efecte cu proprietăți hepatoprotectoare.
Ține-ți diabetul sub control. Imită insulina în mai multe moduri și ține sub control glicemia.
Menține oase puternice. Menținerea densității osoase și a conținutului de minerale osoase, precum și creșterea stabilității osoase în osteoporoză.
Stimularea sistemului imunitar. Ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar prin creșterea celulelor albe, îmbunătățind întârzierea hipersensibilității.
Proprietăți antiinflamatorii. Are proprietăți antiinflamatorii și analgezice și are capacitatea de a reduce durerea prin stimularea receptorilor de durere.
Eliminarea bolilor cavității bucale. Controlează în mod semnificativ creșterea agenților patogeni orali responsabili de bolile orale. De asemenea, pot fi folosite pentru a trata durerile de dinți datorită proprietăților lor de calmare a durerii.
Folosit în: ceai de cuișoare, vin fiert, sosuri, prăjituri, dar în cantități mici, deoarece în cantități mari devin iritante și dau un gust amar, cu excepția prăjiturilor, dulciurilor, compourilor și preparatelor din fructe, cuișoarele merg foarte bine și la carnea de pui , vânat, carne de vită. Se foloseste la marinarea carnii, dar si la prajit, atunci cand in pui se pun cateva boabe de cuisoare, ceea ce confera carnii un miros aromat placut.
Be the first to review “Cuisoare boabe”
You must be logged in to post a review.