Clorofila (în limba greacă cloros însemnând verde) este un pigment de culoare verde, esențial în procesul de fotosinteză, prin intermediul acesteia având loc transformarea energiei luminoase în energie chimică.
Beneficiile clorofilei sunt în principal relaționate cu capacitatea sa de a detoxifia organismul și de a oxigena sângele. În plus, clorofila are proprietăți de stimulare a sistemului imunitar și are capacitatea de alcalinizare a corpului, ceea ce ajută la prevenirea diverselor boli, inclusiv a cancerului. Printre minunatele beneficii ale clorofilei, se include și contracararea efectelor nocive cauzate de expunerea la radiații.
O curiozitate despre clorofilă este aceea că structura sa moleculară se aseamănă mult cu cea a sângelui. Moleculele responsabile de culoarea roșie a sângelui și de transportul oxigenului, cunoscute sub denumirea de hemoglobină, au o structură foarte similară cu cea a clorofilei, cu excepția atomului central: în hemoglobină acesta este compus în principal din fier, iar în clorofilă din magneziu, tocmai de aceea clorofila este denumită pe bună dreptate ca fiind “sângele verde”.
BENEFICII:
- Oxigenează și detoxifică organismul:
Consumul regulat de clorofilă contribuie la oxigenarea sângelui și stimulează producerea de hemoglobină. Datorită faptului că principala funcție a hemoglobinei este transportul oxigenului, dacă acesta crește, celulele vor fi oxigenate mai bine și, în consecință, toate organele, dar mai ales inima, vor beneficia de pe urma acestuia.
Iată care sunt beneficiile de a avea un organism bine oxigenat: crește nivelul de energie, se îmbunătățește memoria, se reduce presiunea sanguină, se reduce apariția varicelor și a celulitei, se îmbunătățesc nivelele de glucoză, ameliorându-se diabetul, se previne apariția cancerului.
- Întărește sistemul imunitar:
Procesul de curățare și de alcalinizare pe care îl produce clorofila în organism ajută la stimularea sistemului imunitar. Unele bacterii anaerobe nu se dezvoltă în prezența oxigenului pe care îl aduce clorofila în organism.
- Menține sănătatea tractului digestiv:
Clorofila ajută la menținerea bacteriilor sănătoase din flora intestinală, prevenind astfel diverse tulburări digestive. În cazul în care suferiți de diverculită, clorofila este recomandată deoarece este un cicatrizant progresiv care are efect astringent, ceea ce o recomandă ca un adevărat „deodorant” stomacal.
- Contracarează efectele radiațiilor:
S-a demonstrat faptul că un consum adecvat de clorofilă poate ajuta la prevenirea efectelor nocive ale expunerii la radiații. Tocmai de aceea clorofila se poate utiliza ca supliment alimentar pentru a neutraliza efectele secundare ale radioterapiei și inclusiv a chimioterapiei, în cazul pacienților cu cancer.
- Ajută la eliminarea kilogramelor în plus:
Sucul de clorofilă ajută la eliminarea kilogramelor în exces deoarece conține multe fibre, care deoarece sunt digerate mai mult timp de organism îi oferă senzația de sațietate. De asemenea, un suc sau un shake cu clorofilă ajută la reducerea retenției de lichide din corp.
- Ajută la ameliorarea acneei:
Sucul de clorofilă aplicat prin badijonare pe tenul curățat de impurități și machiaj se lasă să acționeze minimum 15-30 minute. Substanța activă conținută de Clorofila lichidă (clorofilina) accelerează vindecarea rănilor și leziunilor la nivel tegumentar, ameliorează o gamă largă de afecțiuni ale pielii, întreține aspectul tânăr și ferm al tenului, reglează producția de sebum.
Aplicat la nivelul scalpului, ajută la scăderea cantității de sebum și întărește firul de păr.
Supliment alimentar. Clorofila se obține din frunzele de dud negru.
INGREDIENTE:
apă, clorofilă.
*ingredient certificat organic.
ADMINISTRARE:
Dizolvă 10 picături într-o jumătate de pahar de apă sau suc. Utilizați de 3 ori pe zi.
O porție (10 picături) conține 15 mg de clorofilă.
Nu depășiți doza zilnică recomandată (45 mg).
Suplimentele alimentare nu pot fi folosite ca substitut pentru o dietă variată.
Be the first to review “Clorofila”
You must be logged in to post a review.