Cardamon
Cardamonul sau cardamomul face parte din aceeaşi familie cu ghimbirul. Planta este originară din India şi Sri Lanka şi este cultivată şi în Guatemala, Mexic, Indonezia şi alte zone din sudul Asiei. Cardamomul este considerat al 3-lea cel mai scump condiment, fiind depăşit numai de şofran şi vanilie
Specificatii:
Aroma deosebita de dulce-picant, seamănă cu cea a unui amestec de eucalipt, camfor şi lămâie. Este bogat în niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina, vitamina A, vitamina C, sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, fosfor si zinc.
Beneficii pentru organism:
- Tratează greața, durerile de gât și vărsăturile. Este un tonic și stimulent eficace și este bun pentru calmarea senzațiilor de greață și vărsături.
- Condiment stimulativ. Are un efect puternic in combaterea starilor de somnolenta, astenie, depresie.
- Unul dintre cele mai interesante afrodisiace, deoarece actiunea sa nu este strict somatica, ci psihica, lupta impotriva impotentei masculine, ejacularii precoce si frigiditatii.
- Trateaza racelile, tusa şi bronsita. Inhiba dezvoltarea virusurilor, bacteriilor si a ciupercilor, reduce durerea si umflaturile, in special la nivelul mucoaselor gurii si ale gatului
- Eficient in cancer. Inhiba cresterea si chiar distruge celulele canceroase.
- Recomandat in hipertensiune. Reduce semnificativ tensiunea arteriala.
- Diuretic. Curăţă tractul urinar, vezica, rinichii, eliminând toxinele, apa în exces şi combătând infecţiile.
- Previne formarea cheagurilor de sânge. Impiedică agregarea plachetară, prevenind astfel formarea periculoaselor cheaguri de sânge şi a blocajelor arteriale.
- Sughiţ. Un anti-spasmodic care vă ajută să scăpaţi repede de sughiţ.
Se foloseste in fabricarea painii, in orez, fripturi, branza, ceai sau cafea, supe, shake-uri, mousse –uri cu ciocolata alba si prajituri
Retete delicioase:
Mousse de ciocolata alba & cardamom
Ingrediente:
- 300ml de smantana dulce grasa (pentru frisca)
- Cardamon
- 200g de ciocolata alba, rupta in bucati
Mod de preparare:
- Se fierbe smantana impreuna cu cardamom, apoi se lasa deoparte pentru a se infuza.
- Se pastreaza un patratel de ciocolata si se topeste restul treptat intr-un bol mare asezat peste o cratita de apa ce fierbe la foc mic.
- Se adauga smantana strecurata, apoi se mixeaza cu un mixer cateva minute, pentru a se intari putin.
- Se toarna in vasele de mousse, se acopera si se dau la frigider 4 ore (maximum 2 zile), pana cand se raceste si se intareste.
- Se presara ciocolata pastrata, rasa marunt, inainte de a servi.
Be the first to review “Cardamon”
You must be logged in to post a review.