Boabe cacao crude
Cacao este denumirea semințelor produse de arborele de cacao(Theobroma cacao) care după uscare se macină sub formă de pulbere. Cacao este un produs de export important a numeroase țări în curs de dezvoltare. Cacao este materia primă principală pentru obținerea de ciocolata. Denumirea de cacao provine din limba aztecă cacahuatl, denumire care a fost preluată de spanioli. În Puerto Escondido Honduras, America Centrala descoperirile arheologice au găsit vase cu teobromina ce datează din anii 1100 î.Hr., substanța fiind un extract din semințe de cacao care se folosea la producerea unor băuturi alcoolice. Aztecii cunosc arborele de cacao, considerat sfânt (darul zeului Quetzalcoatl), din secolul XIV. Boabele de cacao serveau și ca monedă la azteci.Boabele de cacao sunt prețuite de azteci încă din antichitate datorită proprietăților afrodisiace, antioxidante și gustului plăcut.
Specificații:
Nu conțin zahăr și sunt o sursă excelentă de proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, fier, calciu, magneziu, vitamine B, C și E. Cacaoa în stare crudă are de 4 ori mai mulți antioxidanți decât ciocolata neagră și de 20 ori mai mulți decât afinele.
Beneficii pentru organism:
- boabele de cacao ocupă locul 1 ca și concentrație de magneziu, depășind oricare alt aliment în această categorie. Magneziu este un mineral deosebit cu rol de alcalinizare. El susține buna funcționare a creierului, inimii și sistemul digestiv (combate constipația), ajută la construirea unor oase puternice
- cromul este un alt element benefic și cu pondere ridicată în boabele de cacao. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajută metabolismul, reduce poftele alimentare, reglează grăsimile și colesterolul și previne hipertensiunea
- boabele de cacao mai conțin serotonina, triptofan, anandamida, dopamina, PEA – adică toți acei hormoni care au un efect pozitiv asupra chimiei creierului nostru pentru că permit circulația mai mare de serotonină și alți neurotransmițători în creier
- boabele de cacao au cea mai mare concentrație de antioxidanți, lucru demonstrat de studii medicale. Acești antioxidanți sunt foarte stabili și ușor de preluat de organismul uman, ei ajungând la celulele țintă în maximum 30 de minute
- boabele de cacao sunt o sursă excelentă de proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, fier, calciu, magneziu, vitaminele B, C și E
- boabele de cacao măresc puterea mușchiului cardiac, descresc coagularea sângelui, regularizează tensiunea arterială și reduce formarea cheagurilor de sânge și apariția atacurilor cerebrale
Retete delicioase :
Smoothie cu boabe cacao crude
Cum se prepară smoothie pentru a scăpa de oboseală:
Se pune în blender 1 ½ ceașcă de lapte de migdale, 4 boabe de cacao raw, 1 lingură de pudră de cacao raw, 1 lingură de pudră proteică, ¼ ceașcă de afine congelate sau crude, 1 banană, 2 curmale hidratate, 1 linguriță de ulei de cocos, 1 linguriță de vanilie, 4 cuburi de gheață (doar dacă blenderul respectiv sparge și gheața).
Pulsează totul la viteză mare 30 de secunde, pune smoothie-ul în pahar și savurează-l imediat.
Be the first to review “Boabe de cacao”
You must be logged in to post a review.