Amestec legume pentru supe si ciorbe
Combinatia gustoasa de legume si condimente deshidratate si maruntite da savoare preparatelor culinare
Specificatii:
Plin de culoare si arome, amestecul contine: morcov (50 g), telina (50 g), pastarnac (50 g), patrunjel (10 g), ardei rosu (20 g), ardei verde (10 g) si ceapa (10 g) – deshidratate. Nu contine sare.
Beneficii pentru organism:
- ajută la dezvoltarea vederii noaptea, betacarotenul protejează şi împotriva cataractei.
- acţionează asupra bilei în special, dar se pare că poate să regleze ansamblul activităţilor ficatului.
- echilibreaza in mod eficient pH-ul sangelui si neutralizeaza aciditatea.
- lupta impotriva cancerului cu rol in oprirea dezvoltarii celulelor tumorale.
- stimularea sistemului digestiv, în reglarea nivelului de zahăr din sânge şi în reducerea nivelului de colesterol.
- stimulează producţia de colagen, participă la metabolismul grăsimilor şi este un antioxidant foarte puternic.
- inhiba formarea tumorilor, in mod special a celor existente la nivelul plamanilor
- ajuta la prevenirea ulcerului prin distrugerea bacteriilor care pot fi ingerate
- ajuta la subtierea sangelui, dizolva cheagurile de sange si il curata de grasimi nesanatoase
Reteta delicioasa:
Ciorba de perisoare cu legume deshidratate
Ingrediente:
- 100 g legume deshidratate
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 1 litru bors (1/2 plic bors magic)
- 400 g carne tocata
- 1 ou
- 2 lingurite faina
- 3 linguri orez
- 1 lingurita patrunjel tocat (verde sau uscat)
- 2 lingurite leustean tocat (verde sau uscat)
- 1/2 lingurita concentrat de ciuperci
- 200 ml suc de rosii
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se pune la fiert legumele deshidratate in 3 litri de apa rece cu putina sare. Se spala orezul si se lasa sa stea in apa rece la inmuiat, sa se umfle putin.
2. Intre timp se curata si se spala ceapa si cartofii. Se taiati cepele in doua si se feliaza foarte subtire. - Se pune la calit in ulei ceapa, dupa cateva minute se adauga bulionul si patrunjelul tocat.
- Se lasa pe foc inca 3-4 minute, apoi se adauga totul peste legumele din oala, impreuna cu cartofii taiati mare, zaharul si se lasa sa mai fiarba la foc mic cu capac 20 minute.
4. Se pune carnea tocata intr-un castron, se adauga oul, faina, orezul care a stat la inmuiat in apa, concentratul si se omogenizeaza compozitia. - Se formeaza cu mainile ude perisoare nu prea mari si se se pune pe un fund de lemn ud.
6. Se pune la fiert separat borsul sau 1 litru de apa cu cu jumatate din plicul de bors magic. - Cand clocoteste se da focul foarte mic, completand cu 2-3 polonice de zeama din ciorba, se trage cratita putin de pe flacara si se pune cu grija perisoarele una cate una. Cand sunt fierte, se ridica deasupra (dupa 7-8 minute).
8. Se pune incet perisoarele si borsul peste ciorba, se presara cu leustean, se drege gustul de sare si piper. Se pune in supiera perisoare si ciorba, se decoreaza cu verdeata.
Be the first to review “Amestec legume pentru supe si ciorbe”
You must be logged in to post a review.